Spotřeba masa v Německu: setrvalý stav

Podle předběžných čísel spolkového ministerstva výživy a agentury ZMP došlo v loňském roce jen k nepatrnému poklesu spotřeby masa v Německu, a to o 300 gramů (0,4%) na 89,1 kg/osobu.V porovnání s rokem 2001, kdy v důsledku krize z BSE dosáhla spotřeba svého minima, zkonzumoval každý obyvatel SRN o 3 kg masa více. Uvedené hodnoty představují kromě finální spotřeby masa v lidském jídelníčku také využití masa pro krmné účely, průmyslové zhodnocení a ztráty včetně kostí.

Vlastní produkce masa v roce 2004 dosáhla v Německu 7,06 milionů tun a vzrostla tak o 2,3 %. Stupeň samozásobení masem se v Německu zvýšil o 3% na 96%. Logicky se tak země stala méně závislá na dovozech, které klesly o 2,6% na 2,36 milionů tun. Naopak export se zvýšil o 5,9% na téměř 2,12 milionů tun na doposud rekordní hodnotu.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info