Blíží se 21. ročník Pivovarsko-sladařských dnů

Největší odborný seminář českých, moravských a slezských pivovarníků a sladařů se uskuteční ve dnech 6. a 7. října v Domě kultury v Ústí nad Labem. Informoval o tom František franík z Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského. Na 300 odborníků vyslechne podle jeho údajů v rámci Pivovarsko-sladařských dnů více než 30 odborných přednášek se zaměřením na jakost surovin, výrobní proces či charakter piva českého typu.

Nabídka přednášek zahrnuje i informace o nově vyšlechtěných odrůdách ječmene a chmele, o způsobu stanovení vlastností piva významných pro spotřebitele a např. i rozbor toho, jaké je postavení piva na prahu 21. století. V letošním ročníku má premiéru nová sekce zaměřená na reklamu a marketing. Mezi tématy, která budou přednesena, bude např. význam odborných a laických soutěží jako nástroje marketingové komunikace, využití nemediálních technologií v externí komunikaci a význam a smysl Iniciativy zodpovědných pivovarů. O významu akce svědčí i skutečnost, že nad ní převzalo záštitu město Ústí nad Labem a seminář slavnostně zahájí primátor města Mgr. Petr Gandalovič.

„Hodně jsme diskutovali o zaměření seminářů a v posledních letech nám jde především o aktivní účast tuzemských odborníků a vytváření prostoru pro odbornou diskusi o specifikách českého piva,“ uvedl RNDr. Karel Kosař, CSc., ředitel Výzkumného ústavu pivovarského

a sladařského v Praze. „Specifičnosti piva českého typu v mezinárodním kontextu jsou dány řadou faktorů, především výrobním postupem či vlastnostmi hotového výrobku, a proto je ve světě české pivo stále více žádané,“ dodal Kosař.

Nápad uspořádat setkání odborníků z pivovarského a sladařského oboru se zrodil ve Výzkumném ústavu pivovarském a sladařském v Praze, který v květnu 1963 zorganizoval původně jednorázovou akci poprvé. V posledních letech akci pořádají každý lichý rok Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s., Ústav kvasné chemie a bioinženýrství VŠCHT Praha a vybraný pivovar. Hostitelem letošního ročníku je společnost Drinks Union, a. s., která provozuje čtyři pivovary - Krásné Březno, Velké Březno, Louny a Kutná Hora a celkovým objemem výroby patří mezi pět největších pivovarských společností u nás. Akce je nejen přehlídkou nejnovějších poznatků, ale i společenským setkáním řady pracovníků oboru

a rovněž příležitostí k exkurzi do jednoho z pivovarů hostitelské společnosti.

Kontakt:

Mgr. František Frantík

Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s.

Tel.: 603 431 322

E-mail: frantik@beerresearch.cz

www.beerresearch.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info