Vietnam: Kuřecí maso vyškrtnuto z menu

Zahraniční turisté se budou muset ve Vietnamu obejít bez kuřecích pochoutek. Celosvětové obavy z pandemie ptačí chřipky přiměly vietnamský Národní turistický úřad k nebývalému kroku. Všem hotelům a restauracím byl tento týden doručen nekompromisní rozkaz: "Kuřecí maso se nesmí objevit v žádném jídelním lístku určeném pro zahraniční turisty!" Hotely a cestovní agentury mají také povinnost informovat turisty o ohniscích nákazy v oblasti a zamezit tak jejich přístupu do postižených regionů.

Ptačí chřipka si od roku 2003 ve Vietnamu vyžádala 42 obětí a rozšířila se do šestnácti z čtyřiašedesáti provincií. Nejhorší situace je na severu země, ve které se nachází i řada turistických atrakcí. I přestože počet nakažených zvířat ve Vietnamu dosahuje alarmujících čísel, turistického ruchu se četná omezení takřka nedotkla. "Na rozdíl od SARSu a předchozích případů ptačí chřipky, jsme tentokrát žádný pokles poptávky mezi turisty nezaznamenali", informoval ředitel Národního turistického úřadu Hoang Anh Tuan.

Během prvních jedenácti měsíců tohoto roku vzrostl podle odhadů vlády počet zahraničních návštěvníků o 18,8 %. Do Vietnamu tak přicestovalo více než 3 milióny turistů především z Evropy a Spojených států.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info