1. Ing. Eva Krčálová (MZLU v Brně)
Zavádění dobrovolných systémů ochrany životního prostředí vzemědělských a potravinářských provozech vČeské republice
(EMAS, EMS podle požadavků řady norem ČSN EN ISO 14000, Čistší produkce).
2. Ing. Eva Krčálová a Ing. Petr Krejček, Ph.D. (MZLU vBrně)
Integrovaná prevence a omezování znečišťování (IPPC) praktické uplatňování požadavků směrnice 96/61/EC o integrované prevenci vpotravinářských provozech a asanačních podnicích
(cíl a účel zákona 76/2002 Sb., o integrované prevenci, principy zavádění IPPC, plnění požadavků složkové legislativy - zákon o odpadech, o vodách, o ochraně ovzduší, o obalech a další -, praktické zkušenosti ze zemědělských a potravinářských zařízení, integrovaný registr znečišťování účel, cíl, povinnosti).
3. Ing. Petr Krejček, Ph.D. (MZLU vBrně)
Veterinární asanace
(postupy a metody používané vasanačních podnicíchČR, nejlepší dostupné techniky - BAT - vasanačních podnicích, možnosti zpracování a nakládání s vedlejšími živočišnými produkty se zohledněním požadavků veterinární legislativy - nařízení Evropského parlamentu a Rady 1774/2002 a 999/2001 -, problematika pachových látek).