KB Likér zvýšil vývoz na Slovensko, kde se připravuje růst daně

Ústecká likérka KB Likér zvýšila v posledních měsících vývoz na Slovensko. Nárůst poptávky souvisí s vyšší spotřebou alkoholu v závěru roku a především s chystaným navýšením spotřební daně o 13 procent, řekl Pavel Kadlec ze společnosti KB Likér.

Likérka vyváží na Slovensko zhruba deset procent z celkové produkce, která se pohybuje okolo 50.000 hektolitrů lihovin ročně. Měsíčně tak firma vyveze na Slovensko asi 416 hektolitrů. V listopadu a prosinci se export podle Kadlece ztrojnásobil.

Vývoz na Slovensko roste podle Kadlece od listopadu, kdy začaly tradiční nákupy před Vánocemi. "Především se ale lidé chtějí předzásobit alkoholem a ušetřit. Do cen alkoholu se totiž po Novém roce promítne zvýšení spotřební daně o 13 procent," uvedl Kadlec.

Nejprodávanějším produktem likérky v ČR i na Slovensku zůstává Stará myslivecká. "Její tržby vzrostly asi o deset procent," uvedl Pejša. Produkty vyváží ústecká společnost také do Německa a Finska. V současné době jedná podnik o vývozu lihovin do Afriky.

KB Likér je na třetím místě mezi domácími výrobci lihovin. Odhad tržního podílu je deset procent. Likérka je divizí společnosti Drinks Union.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info