Ministr zemědělství schválil úpravy Operačního programu

Od osmého kola příjmu žádostí o podpory z Operačního programu zemědělství platí nové úpravy Pravidel pro žadatele. Informoval o tom mluvčí Ministerstva zemědělství ČR (MZe) Tomáš Loskot s tím, že ministr zemědělství Jan Mládek schválil úpravy poté, co je projednal a schválil Monitorovací výbor Operačního programu Zemědělství.

Úpravy se podle Loskota týkají zejména rozšíření přijatelných výdajů v rámci podopatření 2.3.2. Chov vodních živočichů - akvakultura. „Zde budou nově přijatelné například investice do výstavby či modernizace sádek, nákup dopravních prostředků, které nejsou určeny k lidské přepravě, či pořízení drobné mechanizace na údržbu rybníků. V rámci tohoto podopatření bylo také schváleno zvýšení maximálních přijatelných výdajů na projekt, a to na 11,13 mil. Kč,“ uvedl mlučí.

Další úpravy se týkají opatření 1.1. Investice do zemědělského majetku, kde byla upravena příloha 11 Pravidel pro žadatele „Maximální přijatelné výdaje“. V rámci položky „dojící robot„ byla zvýšena částka na 22 000 Kč/kus a byla přidána nová položka „Plemenní býci v produkci“ v celkové hodnotě 200 000 Kč/ustajovací místo.

Plné znění Pravidel pro žadatele bude zveřejněno na internetových stránkách MZe www.mze.cz v záložce Dotace a programy / Operační program Zemědělství / Vše pro žadatele do 9. ledna 2006.

Mze dále informuje žadatele, že vzhledem k častým dotazům týkajícím se dokumentace k zemědělské a lesnické technice, které je nutno předložit spolu se žádostí o proplacení, byl připraven upřesňující výklad této specifické podmínky Pravidel pro žadatele.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info