Geny jsou klíčem budoucí produkce

Experti na výživu a genetiku se domnívají, že dědičný materiál, který je odpovědný za produkci mléka je klíčem k ovlivnění pozitivních vlastností mléka. Bruce German, profesor americké Davis College of Agriculture and Environmental Science hovořil na letním summitu IDF v Kanadě o závažnosti této tématiky. Výsledky dřívějších výzkumů prokázaly nejenom pozitivní vliv mléka na zdravotní stav dětí, ale také nepostradatelnost některých obsahových látek pro udržení dobrého zdravotního stavu populace lidí po velmi dlouhou dobu.

Vědci a organizace z USA, Nového Zélandu, Austrálie, Francie, Irska, Kanady, Švýcarska a Nizozemska se proto zapojili do tvorby databanky genů, podílejících se na tvorbě a složení mléka. Shromažďování těchto dat je důležité především pro budoucí vývoj nových výrobků, které by mohly uspokojit potřeby konzumentů po stránce zdravotní a výživářské. Vědci budou snad moci v budoucnosti pozměnit složení syrového kravského mléka genetickou cestou tak, aby jeho význam pro zdraví ještě vzrostl.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info