Víno z mořských řas
12.05.2006 | ÚZPI
Organické víno z hnědých mořských řas Laminaria saccharina má chuť jemného šery a vysokou nutriční hodnotu. Němečtí výzkumníci vyvinuli nový druh organického vína, které je možno vyrobit z hnědých mořských řas Laminaria saccharina. Víno bylo vyrobeno oceánografy z Alfred Wegener Institute for Polar and Ocean Research, zrání probíhalo v barelech z PVC. Víno, které údajně chutná jako jemné šery, bylo vyvíjeno více než osm let a získalo si popularitu především mezi vrcholovými německými manažery. Mořské řasy obsahují řadu minerálních látek, solí, vitaminů a proteinů, díky nimž je nové víno velmi zdravé a přispívá k posilování imunitního systému. Hnědé mořské řasy se běžně používají v dekorativních kosmetických přípravcích, pleťových krémech, aj. a rovněž se uplatňují v přípravcích proti neurodermatitidám a ekzémům. Víno z řas se v současné době prodává za 22,50 EUR (28 USD) za litr, v prodeji je rovněž tříletý druh Variety. Více informací na adrese http://www.fdin.co.uk/news/index.php
Další články v kategorii
- Souhrn událostí uplynulého dne – 18.12. 2025 (19.12.2025)
- Drahé vánoční kolekce už zlevňují (18.12.2025)
- Vítězem miliardového tendru Lesů ČR je LDF Rožnov, má osm ze 40 zakázek (18.12.2025)
- Itálie a Francie jsou proti rychlému schválení a podpisu dohody Mercosur (18.12.2025)

Tweet



