Víno z mořských řas

Organické víno z hnědých mořských řas Laminaria saccharina má chuť jemného šery a vysokou nutriční hodnotu. Němečtí výzkumníci vyvinuli nový druh organického vína, které je možno vyrobit z hnědých mořských řas Laminaria saccharina. Víno bylo vyrobeno oceánografy z Alfred Wegener Institute for Polar and Ocean Research, zrání probíhalo v barelech z PVC. Víno, které údajně chutná jako jemné šery, bylo vyvíjeno více než osm let a získalo si popularitu především mezi vrcholovými německými manažery. Mořské řasy obsahují řadu minerálních látek, solí, vitaminů a proteinů, díky nimž je nové víno velmi zdravé a přispívá k posilování imunitního systému. Hnědé mořské řasy se běžně používají v dekorativních kosmetických přípravcích, pleťových krémech, aj. a rovněž se uplatňují v přípravcích proti neurodermatitidám a ekzémům. Víno z řas se v současné době prodává za 22,50 EUR (28 USD) za litr, v prodeji je rovněž tříletý druh Variety. Více informací na adrese http://www.fdin.co.uk/news/index.php

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info