Strategie udržitelnosti potravinářského průmyslu

Dokument, který zahrnuje všechny tři pilíře udržitelnosti – ekonomický, sociální a ekologický.

Ministerstvo pro životní prostředí, potraviny a rozvoj venkova ve Velké Británii (Department for Environment, Food and Rural Affairs, DEFRA) uveřejnilo dne 26. dubna 2006 dokument pod názvem “Food Industry Sustainability Strategy (FISS)” (Strategie udržitelnosti potravinářského průmyslu). FISS uvádí, jak přijetí nejlepších praktik ve velkém napomáhá k dosažení udržitelného rozvoje v průmyslu potravin a nápojů.

Strategie obsahuje všechny tři pilíře udržitelnosti – ekonomický, sociální a ekologický. Na poli životního prostředí se práce zaměřuje na energetiku, změnu klimatu, vodu, odpady a přepravu potravin (viz str. 30–56).

Britská federace výrobců potravin a nápojů (FDF) bude hovořit o uvedené strategii na schůzi Výboru pro životní prostředí CIAA (Evropské federace výrobců potravin a nápojů), která se uskuteční dne 8. června 2006 v Praze. Diskutovat se bude i o možnostech využití zkušeností z Velké Británie v ostatních zemích EU.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info