Jídlo ovlivňuje zdraví

Jídlo, životní prostředí a fyzická aktivita ovlivňují zdraví člověka mnohem víc než zdravotní péče. Právu to řekl v úterý profesor Štěpán Svačina, přednosta III. interní kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. „Životní prostředí, jídlo a fyzická aktivita zdraví člověka ovlivňují z 50 až 70 %, genetická výbava z 15 % a zdravotní péče také z 15 %. Proto je tak důležité, abychom jedli zdravě a měli dostatek pohybu. Je to nejlepší prevence k různým onemocněním,“ řekl profesor Svačina.

Dodal, že problém Čechů je ale v tom, že stále v jídelníčku převládají potraviny, které nemoc vyvolávají. Jde o živočišné tuky, červená masa a další.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info