Australské krávy popíjejí denně litr červeného vína

Australský chovatel skotu vyhověl přání předního japonského šéfkuchaře, kterému dodává hovězí maso, a dopřál svým kravám kvalitní červené víno. Podle australského deníku The West Australian budou zvířata denně popíjet nejméně litr cabernetu, jejich maso pak má uspokojit i ty největší labužníky.

Nápad japonského kuchaře má položit na lopatky konkurenci, která kvůli lepší chuti steaků vykrmuje skot pivem. Původem japonské krávy plemene wagyu si ale mají zhruba 60 dní předtím, než skončí jako prvotřídní maso na pánvích, pochutnávat na australském víně.

Chovatel tvrdí, že litr vína sice krávě nestačí na to, aby se opila, ale působí jako dobrý aperitiv. "Je to docela slušné množství. Díky vínu ale hlavně víc žerou, ta chuť jim zřejmě vyhovuje," řekl.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info