Zvýšení antioxidační aktivity brambor
07.12.2006 | ÚZPI
Jsou k dispozici výsledky výzkumného projektu řešeného v ČR. V současné době se provádějí šlechtitelské pokusy s cílem zvýšit antioxidační aktivitu brambor, a to navýšením obsahu fenolových látek a karotenoidů jako hlavních složek přispívajících k antioxidační aktivitě brambor nebo zvýšením obsahu selenu navýšením jeho obsahu ve výživě brambor.
Vlivu vybraných faktorů na obsah polyfenolů a antioxidační aktivitu hlíz brambor se věnuje výzkumný projekt řešený v rámci grantu MZe ČR – NAZV č. IG46058 a výzkumného záměru MŠMT č. 6046070901. Bližší informace o tomto projektu jsou v příloze.
Příloha: Vliv vybraných faktorů na obsah polyfenolů a antioxidační aktivitu hlíz brambor
Chem. Listy 100, 2006, č. 7, s. 522–527
Další články v kategorii
- Česko bude dál svírat inverze s teplotami do 5 stupňů (15.12.2025)
- Erozní vyhláška má řešit i vítr, Motoristé plánují změny (15.12.2025)
- Otevírací doba o Vánocích: Pozor na zavřené obchody. Nákup se vyplatí už teď (15.12.2025)
- Šebestyán vedl zemědělský dotační fond, od letoška zastupoval velké agropodniky (15.12.2025)
- V kanadských skladech leží americký alkohol za miliardy. Provincie řeší, co s ním (15.12.2025)
- Zvěřiny se v Česku mnoho nejí, ale zájem roste. Vede daněk, divočák a jelen (15.12.2025)
- Na Litoměřicku a Nymbursku se potvrdila v malochovech newcastleská choroba (15.12.2025)
- Městské lesy Chrudim nabízí stromky, jedle z plantáží jsou ve větší oblibě (15.12.2025)
- Ve Vodňanech vyrostl pavilon pro aquaponii a chov ryb v uzavřeném cyklu (15.12.2025)

Tweet



