Na Štědrý den mohou lidé přinést pochoutky zvířatům v pražské zoo

Milovníci zvířat budou moci i na Štědrý den navštívit pražskou zoologickou zahradu, která pro ně bude otevřena do 14:00. Budou se moci nejen podívat na její zvířecí obyvatele, jimž mohou přinést pochoutky ze štědrovečerních stolů, ale vylosovaní šťastlivci z řad návštěvníků budou moci některá zvířata i sami nakrmit. ČTK o tom informoval mluvčí zoo Vít Kahle. Pokud návštěvníci chtějí, mohou zvířatům přinést nejlépe tvrdé pečivo, tvrdou zeleninu, jako je mrkev či zelí, a ovoce. Zvířata ocení také piškoty, oříšky a jiné pochutiny. Dárky pro zvířata budou moci lidé odložit do košů, jež budou u hlavního vchodu do zoologické zahrady.

Návštěvníci navíc budou moci některým zvířatům i popřát - v 10:30 se na ně budou těšit hroši a lemuři, o hodinu později mohou popřát pekari a ve 12:30 slonům. Hodující zvířata v celé zoo si jako obvykle budou moci i prohlédnout a k tomu vyslechnout informace od průvodců. Děti budou mít na Štědrý den do zoo vstup zdarma, navíc každé dostane u vchodu drobný dárek. Už o víkendu Kahle ČTK řekl, že přímo na Štědrý den chodí do zoo hlavně tatínkové s dětmi, "kteří jsou odsunuti od vaření a dalších prací, aby doma nepřekáželi".

Podle mluvčího bývá návštěvnost zahrady v zimě sice o něco nižší než v jiných měsících, ale v poslední době se postupně zvyšuje a pohybuje mezi 40.000 až 50.000 lidí měsíčně. Zoo v pražské Troji již druhý rok za sebou navštívil více než milion lidí za rok. Pražská zoo si koncem září připomněla 75. narozeniny. Od jejího založení až do současnosti zahradu navštívilo přes 46 milionů lidí. Návštěvnost roste zejména v posledních letech.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info