V březnu na trh vstoupí Pardál od Budvaru

Budějovický Budvar bude vařit pivo s vyšší hořkostí. Jedná se o méně prokvašenou "desítku". Na trh se dostane pod novou značkou Pardál od března, jak píší Hospodářské noviny, podle kterých je to nevídaná věc. "Budvarská piva se totiž dosud vyznačovala vysokým, ne tolik chmeleným prokvašením, a tedy i menší hořkostí. Tedy vlastnostmi, které budou dál charakteristické pro prémiovou značku Budweiser Budvar," uvádějí. O uvedení novinky Budvar informoval bez dalších podrobností již v lednu, podrobnosti chtěla firma odhalit těsně před jejím uvedením na trh.

Hájené tabu padlo překvapivě na budvarském bále, kde se Pardál točil. Podle pivařů prý nové pivo připomíná plzeňský Gambrinus. Pro znalce trhu není krok Budvaru žádným překvapením. "Budvar se tak dostane do segmentu, kde možná nejsou obrovské zisky, ale zato se hodně pije," reagoval ředitel Českého svazu pivovarů a sladoven Jan Veselý.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info