Ovčí a kozí sýry stále oblíbenější

Výzkumný ústav Agroscope se sídlem ve švýcarském Liebefeldu-Posieaux (ALP) prováděl v rámci Schwiss Cheese Awards, která se konala ve dnech 27. až 30. října loňského roku v Huttwil spotřebitelský test různých druhů ovčích a kozích sýrů. Již první výsledky prokázaly, že se některé druhy těší velké oblibě. 97 % ze 700 dotázaných osob si někdy zakoupilo v obchodě minimálně jeden z předložených sýrů.

21 % dotázaných spotřebitelů konzumuje pravidelně kozí sýry, 14 % konzumuje ovčí sýry několikrát měsíčně. Ukázalo se, že specifické aroma kozích sýrů rozpoznají častěji než aroma sýrů vyrobených z ovčího mléka. Za hlavní důvody oblíbenosti těchto druhů sýra uvedli respondenti chuťovou změnu, specifickou chuť a aroma a především přírodní a zdravé image. Pouhá 3 % dotázaných spotřebitelů uvedla jako relevantní kritérium pro nákup těchto druhů sýra možnou intoleranci výrobků z kravského mléka.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info