Hygienici zjistili na jihu Moravy nedostatky u třetiny výrobců potravin
12.03.2007 | vetweb.cz
Podle statistiky poruší vážně hygienické předpisy 30 až 40 procent výrobců pokrmů.
Restauratéři a výrobci lahůdek skladovali potraviny při nesprávné teplotě, na jednom místě upravovali syrové maso, zeleninu či vejce s hotovými jídly nebo nedodržovali dobu minimální trvanlivosti výrobků. Hygienici řeší závady nejčastěji domluvou; pokud je výrobce pokrmů ochoten chyby odstranit a s kontrolory spolupracuje. Hygienici museli loni zavřít nebo vydat takzvané rozhodnutí o nápravných opatřeních. U přibližně 90 provozů; restauratéři a výrobci potravin zaplatili na pokutách kolem 900.000 korun.
Jihomoravští hygienici loni provedli u výrobců potravin asi 3500 kontrol, nejméně v polovině z nich ověřovali, zda výrobci napravili dříve zjištěné nedostatky. Restaurace či vinárny kontrolují hygienici i ve večerních a nočních hodinách.
Další články v kategorii
- Novým generálním ředitelem řetězce Penny v Česku je od listopadu Draško Lazović (16.12.2025)
- Souhrn událostí uplynulého dne – 15.12. 2025 (16.12.2025)
- Pivo bez alkoholu nemusí chutnat divně. Ve Walesu spustili přelomové zařízení (15.12.2025)
- Brusel podle šéfa EPP navrhne upustit od zákazu spalovacích motorů od roku 2035 (15.12.2025)
- Česko bude dál svírat inverze s teplotami do 5 stupňů (15.12.2025)
- Erozní vyhláška má řešit i vítr, Motoristé plánují změny (15.12.2025)
- Otevírací doba o Vánocích: Pozor na zavřené obchody. Nákup se vyplatí už teď (15.12.2025)

Tweet



