Chcete vařit vlastní pivo? V kurzu vás to naučí

V potravinářském průmyslu i gastronomii v Česku se naplno projevil nový trend. Počet mini-pivovarů v České republice překročil padesátku a poprvé je jich více než těch, které vyrábějí pivo ve velkém.

Mezi malé pivovary patří dnes ty, které vaří pět set až 3000 hektolitrů piva ročně. Loni se jich na trhu objevilo sedm nových a přibližně stejný počet hodlá otevřít letos.

"Stovky lidí umí vařit pivo doma a z některých se postupně stávají úspěšní podnikatelé," popsal trend Jan Jiráň, jeden z lektorů veřejného pivovarnického kurzu. Kurz pořádá průmyslová škola potravinářská v Praze a je prvním v historii České republiky.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info