Spotřeba mlékárenských výrobků v ČR roste, hlavně sýrů a jogurtů
29.05.2007 | ČTK
Mlékárenské výrobky se po propadu spotřeby v první polovině devadesátých let v Česku opět těší rostoucí oblibě. Loni jejich konzumace činila podle předběžných údajů v přepočtu 239 kilogramů mléka na osobu proti 188 kilogramům v roce 1995. Češi jedí v posledních letech hlavně stále více sýrů i zakysaných mléčných produktů. Celkově ale spotřeba mléka zaostává za úrovní roku 1989, kdy dosahovala v přepočtu 260 kilogramů na hlavu ročně, vyplývá z údajů Českomoravského svazu mlékárenského.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Zvěřiny se v Česku mnoho nejí, ale zájem roste. Vede daněk, divočák a jelen (15.12.2025)
- Na Litoměřicku a Nymbursku se potvrdila v malochovech newcastleská choroba (15.12.2025)
- Městské lesy Chrudim nabízí stromky, jedle z plantáží jsou ve větší oblibě (15.12.2025)
- Ve Vodňanech vyrostl pavilon pro aquaponii a chov ryb v uzavřeném cyklu (15.12.2025)

Tweet



