Stock Plzeň bude prodávat Tequilu Sombrero Negro

Společnost Stock Plzeň uzavřela distribuční smlouvu s mexickou společností Tequilas del Seńor a bude v České republice a na Slovensku prodávat špičkové tequily značky Tequila Sombrero Negro. Informoval o tom dnes mediální zástupce spollečnosti Jiří Janoušek.

„Tequila byla poslední významnou lihovinovou kategorií, kterou jsme neměli v nabídce. Díky distribuci Tequila Sombrero Negro je naše produktové portfolio úplné. Navíc je tequila v České republice stále ještě relativně dynamickým a neokoukaným segmentem, který má velký potenciál,“ uvedl ředitel prodeje a marketingu Stocku Plzeň Richard Švéda.

Tequila Sombrero Negro se ve městě Guadalajara v mexickém státě Jalisco vyrábí již od roku 1943. Stejně jako u všech ostatních autentických tequil se při její výrobě může používat výhradně jen specifický druh modré agáve, který prochází dvojnásobnou destilací. Tequila je plněna do typických lahví s černým kloboukem na uzávěru, který dal ostatně jméno celé značce. Stock Plzeň bude Tequilu Sombrero Negro s obsahem alkoholu 38 % nabízet v litrových lahvích ve variantách „Silver“ a „Gold“, přičemž klíčovými odběrateli budou především gastronomická zařízení. Podle předpokladů by měl Stock Plzeň ročně prodat zhruba 15 000 litrů Tequily Sombrero Negro.

Dalšími značkami v distribučním portfoliu Stocku Plzeň jsou irská whiskey Tullamore Dew, smetanový likér Carolans, skotské whisky Teacher´s a Old Smuggler, koňak Courvoisier, Greenall's Gin, jedna z nejoblíbenějších single malt whisky značky Laphroaig či populární finská Koskenkorva Vodka. Prodeje mezinárodních značek, které distribuuje Stock Plzeň, v loňském roce dosáhly téměř 1 milion litrů.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info