Gastroton může opět vyrábět lahůdky, rozhodla SZPI 9. 10. 2007

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uvolnila zákaz výroby lahůdek v provozovně společnosti Gastroton v Ostravě-Hrabůvce. Firma provedla celkovou desinfekci a sanitaci prostor výrobny a splnila i veškerá další opatření, která ji uložila inspekce. Předložila také doklad z akreditované laboratoře o rozborech vzorků nově vyrobených salátů, a to Pařížského a Vlašského. Laboratorní testy potvrdily odstranění závadného stavu.

SZPI informovala v tiskové zprávě ze 4. října, že ve výrobně Gastrotonu v ulici Dvouletky v Ostravě zastavila výrobu, neboť laboratorní testy ve zmíněných salátech odhalily nadlimitní přítomnost bakterie Listeria monocytogenes.

Inspekce zahájí s Gastrotonem správní řízení.

Zpracoval: Mgr. Ivo Klemeš - vedoucí oddělení komunikace, tel.: +420-542426633

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info