Pivovarsko-sladařské dny po dvaadvacáté
24.10.2007 | Agris
Nejvýznamnější odborné setkání sladařských a pivovarských odborníků v letošním roce u nás se uskuteční ve dnech 1. a 2. listopadu v Praze. Na 300 vědeckých a výzkumných pracovníků z výzkumných ústavů a vysokoškolských pracovišť, specialistů z pivovarů i sladoven se bude během dvoudenní vědecké konference seznamovat s nejnovějšími poznatky a výsledky výzkumu o českém pivu a sladu. Součástí setkání bude i odborná diskuse v osmi sekcích o analytice piva, pivovarských technologiích, o surovinách potřebných k výrobě piva, problematice mikrobiologických procesů a již podruhé také o marketingu našeho piva. V rámci kongresu budou předneseny i příspěvky v sekci Pivo a zdraví. Pivovarsko-sladařské dny slavnostně zahájí ministr zemědělství ČR Petr Gandalovič.
„Letošní setkání pivovarsko-sladařských odborníků má specifikum v tom, že se koná v roce, kdy si připomínáme 120 let od založení Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze a patříme k nejstarším institucím tohoto druhu na světě,“ uvedl RNDr. Karel Kosař, CSc., ředitel Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze. „Převážná část odborných referátů je zaměřena na fenomén českého piva, jeho jedinečnost, specifičnost a obecně, jak jeho vysokou kvalitu nejen udržet, ale dále rozvíjet a tím podporovat jeho pozici na domácím trhu i pronikat na další místa na světě,“ dodal Karel Kosař.
Nápad uspořádat setkání odborníků z pivovarského a sladařského oboru se zrodil ve Výzkumném ústavu pivovarském a sladařském v Praze, který v květnu 1963 zorganizoval původně jednorázovou akci poprvé. V posledních letech akci pořádají každý lichý rok Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s., Ústav kvasné chemie a bioinženýrství VŠCHT Praha a vybraný pivovar. Dvoudenní vědecká konference je nejen přehlídkou nejnovějších poznatků, ale i společenským setkáním řady pracovníků z pivovarství a sladařství a také oborů, které se problematikou piva zabývají.
Kontakt: Mgr. František Frantík, Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s.
Tel.: 603 431 322, E-mail: frantik@beerresearch.cz, www.beerresearch.cz
Další články v kategorii
- Souhrn událostí uplynulých dní 12.12.2025 - 14.12.2025 (15.12.2025)
- Jak poznat zkažené vejce? Nenechte se zmást červenou skvrnou (14.12.2025)
- Další Emil? Rakušané spekulují o losovi u Vídně, ten pravý je ale na Šumavě (13.12.2025)
- Ministr Výborný na poslední Radě ministrů v roce 2025: Podpora inovací je pro budoucnost zemědělství zásadní (12.12.2025)
- ČOI ve třetím čtvrtletí odhalila 292 případů prodeje alkoholu nezletilým (12.12.2025)
- Týden v zemědělství podle Petra Havla – č. 50 (12.12.2025)
- Na březích dvou jihomoravských potoků jsou stovky nově vysazených stromů a keřů, přibyla i stanoviště pro obojživelníky (12.12.2025)
- Michelin rozdal v Česku ocenění. Vůbec poprvé udělil také dvě hvězdy (12.12.2025)
- Testovali jsme v laboratoři croissanty z Česka a Německa. Výsledky Čechy překvapí (12.12.2025)
- Albert i před letošními Vánoci podporuje zaměstnance v prodejnách příspěvkem a dalšími benefity (12.12.2025)

Tweet



