Příští generace GMO
08.02.2008 | ÚZPI
Nová technika vytvořená španělskými vědci z výzkumného ústavu Institute of Industrial Fermentations v Madridu může usnadnit testování nutriční kvality příští generace GMO potravin. Tento vynález publikovaný v časopise americké chemické společnosti „Analytical Chemistry“ analyzuje potenciální změny ve složení aminokyselin v transgenních plodinách. Tato nová technika má potenciál zlepšovat nutriční analýzu plodin a ukázat, jak se transgenní organismy mohou shodovat nebo lišit od svých konvenčních protějšků. Výzkumníci použili tuto techniku, aby porovnali přítomnost L a D formy aminokyselin, která může ovlivnit nutriční hodnotu a stravitelnost. Systém L/D je způsobem objasňování prostorové konfigurace aminokyselin. Využití těchto postupů může otevřít nové perspektivy ve studiu chemického složení GMO, neočekávaných modifikací GMO nebo obojího.
Další články v kategorii
- Šebestyán vedl zemědělský dotační fond, od letoška zastupoval velké agropodniky (15.12.2025)
- V kanadských skladech leží americký alkohol za miliardy. Provincie řeší, co s ním (15.12.2025)
- Zvěřiny se v Česku mnoho nejí, ale zájem roste. Vede daněk, divočák a jelen (15.12.2025)
- Na Litoměřicku a Nymbursku se potvrdila v malochovech newcastleská choroba (15.12.2025)
- Městské lesy Chrudim nabízí stromky, jedle z plantáží jsou ve větší oblibě (15.12.2025)
- Ve Vodňanech vyrostl pavilon pro aquaponii a chov ryb v uzavřeném cyklu (15.12.2025)

Tweet



