Jihomoravský kraj ocenil výrobce kvalitních potravin

Jihomoravský kraj dnes ocenil nejkvalitnější potraviny regionu, jejichž výrobci se přihlásili do prvního ročníku soutěže Zlaté plody jižní Moravy. V kategorii mléčných výrobků zvítězil například kozí sýr od Evy Sedlákové, mezi nápoji nealkoholické pivo Forman z Černé Hory nebo Kmínový likér od Milana Kantorka. Cílem akce je přispět k tomu, aby si konzumenti všímali produktů ze svého města, okresu či kraje a dávali jim při nákupu přednost. "Do soutěže přihlásilo 20 firem 44 výrobků. Porota udělila v devíti kategoriích ocenění 13 potravinám, nejvíce v kategorii masné výrobky," řekl dnes ČTK Richard Morávek z pořadatelské agentury Snip&Co. Součástí hodnocení byla také veřejná anketa v obchodním domě. Lidem nejvíce chutnala pikantní hraška od brněnské firmy Ceria. Ta tak kromě vítězství v jedné z devíti kategorií získala také spotřebitelskou cenu.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info