Nové sýry od Amálky
10.04.2008 | ÚZPI
Novou řadu sýrů z českého biomléka uvádí pod chráněnou značkou Amálka mlékárna Lacrum.
Mléko pro výrobu sýrů pochází z ekofarem na Šumavě a Vysočině, přičemž výroba probíhá tradičním a léty prověřeným šetrným způsobem. Velký podíl lidské ruční práce a způsob zpracování se odrážejí na chuti a vlastnostech výrobku.
Nové výrobky jsou v následující sýrové škále:
Eidam 30% t. v. s.
Eidam 45% t. v. s.
Gouda 48% t. v. s.
Partner sýr s velkými oky 45% t. v. s.
Eidam se směsným kořením 45% t. v. s.
Eidam se zeleným pepřem 45% t. v. s.
Eidam i Gouda existují i v uzené formě.
Složení sýrů:
pasterované mléko, sýrařské kultury, jedlá sůl, popř. koření. Sýr Partner navíc obsahuje barvivo E 160b (které je povolené používat v EZ, neboť se jedná o přírodní barvivo, získávané ze semene stromu Bixa Orellana).
Sýry jsou baleny do plastové krabičky s malovanou postavičkou Amálky, a to v ochranné atmosféře. Trvanlivost je cca 2 měsíce. Cena 100g balení se pohybujeod 30 do 35 Kč.
Další články v kategorii
- Pivo bez alkoholu nemusí chutnat divně. Ve Walesu spustili přelomové zařízení (15.12.2025)
- Brusel podle šéfa EPP navrhne upustit od zákazu spalovacích motorů od roku 2035 (15.12.2025)
- Česko bude dál svírat inverze s teplotami do 5 stupňů (15.12.2025)
- Erozní vyhláška má řešit i vítr, Motoristé plánují změny (15.12.2025)
- Otevírací doba o Vánocích: Pozor na zavřené obchody. Nákup se vyplatí už teď (15.12.2025)
- Šebestyán vedl zemědělský dotační fond, od letoška zastupoval velké agropodniky (15.12.2025)
- V kanadských skladech leží americký alkohol za miliardy. Provincie řeší, co s ním (15.12.2025)
- Zvěřiny se v Česku mnoho nejí, ale zájem roste. Vede daněk, divočák a jelen (15.12.2025)
- Na Litoměřicku a Nymbursku se potvrdila v malochovech newcastleská choroba (15.12.2025)
- Městské lesy Chrudim nabízí stromky, jedle z plantáží jsou ve větší oblibě (15.12.2025)

Tweet



