Nové sýry od Amálky

Novou řadu sýrů z českého biomléka uvádí pod chráněnou značkou Amálka mlékárna Lacrum.

Mléko pro výrobu sýrů pochází z ekofarem na Šumavě a Vysočině, přičemž výroba probíhá tradičním a léty prověřeným šetrným způsobem. Velký podíl lidské ruční práce a způsob zpracování se odrážejí na chuti a vlastnostech výrobku.

Nové výrobky jsou v následující sýrové škále:

Eidam 30% t. v. s.

Eidam 45% t. v. s.

Gouda 48% t. v. s.

Partner sýr s velkými oky 45% t. v. s.

Eidam se směsným kořením 45% t. v. s.

Eidam se zeleným pepřem 45% t. v. s.

Eidam i Gouda existují i v uzené formě.

Složení sýrů:

pasterované mléko, sýrařské kultury, jedlá sůl, popř. koření. Sýr Partner navíc obsahuje barvivo E 160b (které je povolené používat v EZ, neboť se jedná o přírodní barvivo, získávané ze semene stromu Bixa Orellana).

Sýry jsou baleny do plastové krabičky s malovanou postavičkou Amálky, a to v ochranné atmosféře. Trvanlivost je cca 2 měsíce. Cena 100g balení se pohybujeod 30 do 35 Kč.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info