Příčinou infekčních onemocnění v Irsku jsou ve 30 % potraviny
03.06.2008 | ÚZPI
Téměř jedna třetina všech infekčních onemocnění registrovaných v Disease Surveillance Centres v Dublinu a Belfastu je způsobena mikroorganismy přenášenými prostřednictvím potravin. Irský Úřad pro bezpečnost potravin Safefood zahájil jako reakci na tato zjištění novou celonárodní studii věnovanou infekčním chorobám gastrointestinálního traktu (IID). Cílem této studie je identifikace DNA organismů způsobujících gastroenteritidu a otravy potravinami, a použití těchto otisků DNA k měření bezpečnosti a jakosti potravin. Studie IID, která bude zahrnovat týdenní sledování více než 100 pacientů po dobu dvanácti měsíců, bude uskutečněna v tandemu s rozsáhlou britskou studií, která je prováděna ve spolupráci s britským Úřadem pro bezpečnost potravin FSA. Více informací na této adrese.
Další články v kategorii
- Většina vinných klobás před Vánoci neprošla testem: Málo masa, příliš soli (17.12.2025)
- Důslednější ochranu zvířat před týráním mají zajistit přísnější pravidla (17.12.2025)
- Pekárna Hruška zahájila v Ostravě provoz chlebové linky téměř za 50 milionů Kč (17.12.2025)
- Důvody k optimismu pro sedláky z rodinných farem existují i v nepříznivých časech (17.12.2025)
- Pivo, auta a losos. Británie podepsala s Jižní Koreou obchodní dohodu (17.12.2025)
- Mlékárně Net Plasy loni vzrostly tržby, zisk však podniku z Bystřice p. H. klesl (17.12.2025)

Tweet



