Cílené strategie pro nový přístup na trhu s masem

Produkce vepřového masa ve Spojených státech amerických.

Chov prasat a zpracování vepřového masa na jatkách má ve Spojených státech amerických silnou regionální koncentraci a koncentraci, která se týká jednotlivých odvětví. Během analýz tohoto stavu byly sledovány různé příčiny a rozdílnosti včetně situace kolem vzdělávání a práce v nových produkčních centrech. Chov prasat patří k nejdůležitějším oblastem zemědělství Spojených států amerických. Týká se to hlavně oblasti středozápadu a středu země, kde má chov prasat velký zemědělský význam. V roce 2007 bylo dosaženo hospodářského výsledku ve výši 14,8 miliard USD, což je podíl 5,2 % z hrubého příjmu farmářů. V některých oblastech dosahoval chov prasat i výši 5,9 %. Množství počtu chovaných prasat bylo porovnáváno s množstvím vypěstované pšenice v celkové výši v hodnotě 10,6 miliard USD v témže roce.

Chov prasat a jejich zpracování na jatkách převažuje ve Spojených státech amerických převážně v určitých regionech. Vedoucími státy v této oblasti působení jsou Iowa, Severní Karolina a Minnesota, na něž připadlo v roce 2007 kolem 54,3 % celkového stavu chovaných prasat zpracovávaných na jatkách. V roce 2006 přibližně 48 %. Chov prasat a zpracování masa má v těchto státech velkou konkurenci.

Situace se značně změnila od roku 1990, kdy byl hodnocen stav kolem nových výrobních center v oblasti u středu Atlantiku a v jižních částech Spojených států amerických.

V analýze byly sledovány tyto skutečnosti:

· Dynamika chovu prasat a výroba vepřového masa v jednotlivých oblastech, sledování příčin vzniku nových výrobních center.

· Změny v organizačních strukturách produkce vepřového masa.

· Důsledky chovů užitkových zvířat podle zákoných pravidel. Sledování struktury chovu.

· Stávající zahraniční obchod, vzájemmné vztahy a trendy při výrobě vepřového masa.

· Prognóza pro vývoj pradukce vepřového masa do roku 2016.

Výsledky těchto anlýz by se daly shrnout do několika kroků:

· Americké chovy prasat a výroba vepřového masa vykazují již od roku 1980 pronikavé strukturální změny.

· Mění se proces koncentrace v jednotlivých odvětvích a v různých rozsazích chovu prastat a výroby vepřového masa.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info