Enzymové preparáty pro nápojářský průmysl
05.08.2008 | ÚZPI
Podle informací získaných z nové studie se na německém trhu zvyšuje podíl čistých ovocných šťáv, které jsou na druhém místě po cole. Celkové množství vyráběných nápojů dosahuje odhadované výše obratu kolem 1,1 miliard Ł (Nielsen Scantrak, MAT prosinec 2006). Na základě uvedených údajů se jejich celkový podíl čím dál tím více zvyšuje. Uplatňuje se podle povědomí spotřebitelů a jejich požadavků na zdravou výživu, přičemž se zohledňují i fyziologiické vlastnosti. Spotřeba ovocných nápojů si, při vývojových trendech nápojářského průmyslu, drží špičkové postavení.
DSM Food Specialities nabízí potřebné pomocné přídatné látky pro efektivní výrobu ovocných šťáv se sortimentem enzymů, které jsou určené k optimalizaci jednotlivých stupňů výroby, filtrace a čeření. Pomocí přispění těchto látek může výrobce ovocných šťáv zajistit požadovaný podíl na vzrůstajícím globálním trhu s ovocnými šťávami
Další články v kategorii
- Pivo bez alkoholu nemusí chutnat divně. Ve Walesu spustili přelomové zařízení (15.12.2025)
- Brusel podle šéfa EPP navrhne upustit od zákazu spalovacích motorů od roku 2035 (15.12.2025)
- Česko bude dál svírat inverze s teplotami do 5 stupňů (15.12.2025)
- Erozní vyhláška má řešit i vítr, Motoristé plánují změny (15.12.2025)
- Otevírací doba o Vánocích: Pozor na zavřené obchody. Nákup se vyplatí už teď (15.12.2025)
- Šebestyán vedl zemědělský dotační fond, od letoška zastupoval velké agropodniky (15.12.2025)
- V kanadských skladech leží americký alkohol za miliardy. Provincie řeší, co s ním (15.12.2025)
- Zvěřiny se v Česku mnoho nejí, ale zájem roste. Vede daněk, divočák a jelen (15.12.2025)
- Na Litoměřicku a Nymbursku se potvrdila v malochovech newcastleská choroba (15.12.2025)
- Městské lesy Chrudim nabízí stromky, jedle z plantáží jsou ve větší oblibě (15.12.2025)

Tweet



