Enzymové preparáty pro nápojářský průmysl
05.08.2008 | ÚZPI
Podle informací získaných z nové studie se na německém trhu zvyšuje podíl čistých ovocných šťáv, které jsou na druhém místě po cole. Celkové množství vyráběných nápojů dosahuje odhadované výše obratu kolem 1,1 miliard Ł (Nielsen Scantrak, MAT prosinec 2006). Na základě uvedených údajů se jejich celkový podíl čím dál tím více zvyšuje. Uplatňuje se podle povědomí spotřebitelů a jejich požadavků na zdravou výživu, přičemž se zohledňují i fyziologiické vlastnosti. Spotřeba ovocných nápojů si, při vývojových trendech nápojářského průmyslu, drží špičkové postavení.
DSM Food Specialities nabízí potřebné pomocné přídatné látky pro efektivní výrobu ovocných šťáv se sortimentem enzymů, které jsou určené k optimalizaci jednotlivých stupňů výroby, filtrace a čeření. Pomocí přispění těchto látek může výrobce ovocných šťáv zajistit požadovaný podíl na vzrůstajícím globálním trhu s ovocnými šťávami
Další články v kategorii
- Vítězem miliardového tendru Lesů ČR je LDF Rožnov, má osm ze 40 zakázek (18.12.2025)
- Itálie a Francie jsou proti rychlému schválení a podpisu dohody Mercosur (18.12.2025)
- Čí zájmy hájí premiér Babiš na jednání Evropské rady k rozpočtu? Naší země, nebo svého agroholdingu? (18.12.2025)
- Evropský parlament schválil odklad nařízení o odlesňování o další rok (18.12.2025)
- Řečtí zemědělci pokračují v blokádách i po příslibu více peněz (18.12.2025)
- Lední medvědi se geneticky adaptují na změny klimatu (18.12.2025)
- Průzkum: Obliba kapra na Štědrý den klesá, roste obliba umělých stromků (18.12.2025)
- Australský podnikatel českého původu Josef Chromý proslul jako uzenář i vinař (18.12.2025)
- Česko rozšiřuje plochy ekologického zemědělství. Bio obiloviny a tradiční odrůdy nabývají na oblibě (18.12.2025)
- Analytik: Zmírnění zákazu prodeje aut se spalovacím motorem je kosmetická úprava (18.12.2025)

Tweet



