Dovozy masa do Japonska

Japonsko se, po zrušení uzavření trhu, které bylo podmíněno výskytem prasečího moru, stalo opět otevřeným trhem pro vepřové maso dovážené z Německa. Japonsko se v roce 2007, s 1,2 miliardami tun, řadilo k celosvětově největším dovozcům vepřového masa. Pro podporu dovozu německých vývozní podniků na zajímavý a stále náročnější japonský trh připravila německá společnost CMA se sídlem v Bonnu řadu marketingových aktivit. Na základě dalších opatření byl japonský odborný tisk informován o nových možnostech dodávek z Německa. Společností CMA byl zpracován katalog druhů masa tak, aby byly položeny základy pro fungující Německo-japonský dodavatelský systém. Tyto soupisy hodlá CMA rozeslat potencionálním japonským zákazníkům a dát je volně k dispozici na oborových potravinářských veletrzích. Při těchto setkáních bude CMA v Japonsku podporovat setkání odborníků z oboru zpracování masa a vytváření nových partnerských vztahů. Pro uvedení řady přímých informací o německých vývozních příležitostech, o pořádání seminářů prostřednictvím CMA je využívána činnost její zahraniční kanceláře v Tokiu. Otevření japonského trhu bylo dlouho očekáváno, protože tento trh s jeho velkou poptávkou po vysoce kvalitních kusech vepřového masa vytváří dostatečně vysoký potenciál odbytu pro německé podniky a tím nabízí zlepšení jejich ekonomické situace. Japonci kladou důraz na nejvyšší kvalitu, bezpečnost a skvělou pověst, které mají německé výrobky na světovém trhu.

Zhruba pět procent německého potravinářského vývozu putuje do Asie, kde má Japonsko, s velkým odstupem, nejdůležitější odbytový trh. Na duhé místo se posunul Hongkong s obratem 117 milionů EURO a potom následuje Tajvan s 103 miliony EURO.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info