Efektivita použití mrkvového prášku při výrobě masných výrobků

Pro výrobu masných výrobků obohacených mrkví je nutné pečlivě připravit používaný mrkvový materiál. Za tímto účelem probíhá sušení ve dvou stádiích. První je období s konstantní rychlostí sušení. Ve druhé fázi dochází k jejímu snižování. Vliv teploty na rychlost sušení v prvním období byl popsán pomocí Arrheniovy rovnice.

Závislost konstantní rychlosti sušení u amplitudy kmitu distribuce plynu pomocí mřížky a specifického zatížení má exponenciální charakter. Síla rychlosti proudícího plynu se řídí zákonitými vztahy.

Velká pozornost byla věnována propočtu výrobního času, jeho ekvivalentního základu, popisující ztrátu vlhkosti tohoto potravinářského zdroje.

Masné výrobky získané tímto způsobem výroby mají lepší chuťové charakteristiky s výraznějším aroma.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info