Souhrn událostí uplynulého týdne – 22. – 28. 12. 2008

Třetí kolo žádostí o dotace z programu Rybářství bude spuštěno v únoru 2009

Únorové třetí kolo příjmu žádostí z Operačního programu Rybářství se zaměřuje na produktivní investice do akvakultury a investice do zpracování a uvádění rybích produktů na trh. Projekty mohou žadatelé předkládat od 10. února 2009 do 2. března 2009 13:00 hodin. Únorové třetí kolo příjmu žádostí z Operačního programu Rybářství se zaměřuje na produktivní investice do akvakultury a investice do zpracování a uvádění rybích produktů na trh. Projekty mohou žadatelé předkládat od 10. února 2009 do 2. března 2009 13:00 hodin.

MŽP 2008: Chráníme vaše životní prostředí

„Ministerstvo životního prostředí se stalo silným a respektovaným partnerem ekonomickým resortům. Prosazujeme cílevědomě krok za krokem modernizaci české ekonomiky směrem k nízkouhlíkovým technologiím. V roce 2008 jsme podpořili projekty v oblasti čištění odpadních vod, nakládání s odpady či péče o přírodu a krajinu za více než 30,5 miliardy korun. Vláda schválila náš návrh na rozšíření zákazu víkendové jízdy kamionů, který zajistí klid a bezpečnost i v malých vesnicích,“ bilancuje rok 2008 ministr životního prostředí Martin Bursík.

Gandalovič slíbil zemědělcům: Pomohu trhu s mlékem

Podpora mlékařů ze strany státu by měla přijít i s pomocí Podpůrného garančního rolnického a lesnického fondu (PGRLF). Ministr zemědělství Petr Gandalovič v ůterý přislíbil oživení trhu s mlékem podporou jeho intervenčních nákupů a exportu. ČTK to řekl viceprezident Agrární komory (AK) Pavel Novotný a potvrdil mluvčí ministerstva zemědělství Petr Vorlíček. Jednání s ministrem se zúčastnili zástupci zemědělských a potravinářských organizací i zpracovatelů. Záměr zemědělců v lednu protestovat proti údajně nízkým výkupním cenám mléka rozdáváním českých mléčných výrobků a letáků před provozovnami obchodních řetězců však platí, dodal Novotný.

V Číně začaly soudy s osobami obviněnými kvůli melaminu v mléce

Šest lidí bylo postaveno v Číně před soud, aby se zodpovídali z účasti na skandálu s kontaminovaným mlékem. Oznámila to v pátek agentura Nová Čína. Po požití mléka obsahujícího melamin zemřelo šest dětí a statisíce lidí onemocněly. Dva z obviněných byli souzeni ve městě Š'-ťia-čuang, metropoli severočínské provincie Che-pej, kde má své sídlo potravinářská firma San-lu, jejíž výrobky byly příčinou zdravotních potíží. Jeden z mužů vyrobil a prodal přes 600 tun melaminu smíchaného se sladovým škrobem druhému obviněnému, výrobci mléka.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info