Rekordní spotřeba drůbeže v Německu

Spotřeba drůbežího masa v Německu v roce 2008 výrazně vzrostla. Podle odhadů Ústředí pro cenové a tržní zpravodajství (ZMP) se sídlem v Bonnu dosáhla roční spotřeba drůbežího masa na jednoho obyvatele Německa 18,5 kilogramu, což představuje oproti roku předchozímu nárůst o více než 500 gramů.

Růst se koncentroval zejména na trhu kuřecích brojlerů. Průměrná spotřeba na jednoho obyvatele u této komodity stoupla na 10,5 kilogramu. V odvětví krůtího masa naproti tomu nedošlo k navázání na míru růstu spotřeby jaká byla u uplynulém období. Spotřeba krůtího masa poklesla o 200 gramů na celkových 5,9 kilogramu a zaostala tak dokonce i za výsledky z roku 2006, kdy byl sektor výroby drůbeže postižen výskytem ptačí chřipky.

Ještě výrazněji než spotřeba rostla v Německu produkce drůbežího masa. Mohl být tak německým zbožím pokryt vyšší podíl domácí poptávky. Míra soběstačnosti stoupla v průběhu deseti let o téměř 26 procentních bodů na 85,7 procent.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info