První družstevní prodejna v Praze

První družstevní prodejna v Praze

K pěti stávajícím prodejnám přibyla včera firmě Astur Straškov šestá, jejíž provoz slavnostně přestřižením pásky zahájil prezident AKČR Jan Veleba. „Chceme Pražanům předvést, že uzeniny mohou obsahovat přes 85% masa a ne jen 40%, jak je tomu v mnoha případech u těchto výrobků s nízkými cenami. Věříme, že spotřebitelé začnou dávat víc přednost kvalitě a o výrobky podle starých dobrých receptur bude zájem,“ během otevření prodejny řekl předseda představenstva Astur Straškov Miroslav Novák. Pražanům zemědělci ze severu Čech k více než 4O druhům uzenin a denně čerstvému masu také nabízejí vítězný výrobek regionální soutěže pořádané již třetím rokem Agrární komorou, tlačenku v jejíž mozaice je uzené vepřové maso. Získala mezi 40 soutěžícími v loňském klání Severočechů prvenství.

„Těmito soutěžemi chceme vrátit do regionů speciality, které se pomalu z našeho jídelníčku vytrácely a navíc zemědělci i potravináři chtějí dokázat, že dobré a jakostní potraviny umíme vyrobit,“ řekl Jan Veleba. V době předsednictví ČR v EU se české ministerstvo zemědělství hlásí ke kvalitě potravin a bere ji jako jeden z velmi významných pilířů našeho předsednictví, i tyto soutěže k tomu svým způsobem přispívají. Agrární komora je prostřednictvím svých regionálních a okresních komor pořádá již po tři roky a účastní se jich 14 regionů ČR. Odborníci hodnotí podle daných propozic kvalitu i dezén výrobků a jen ty nejlepší z nich pak mohou na svých obalech nosit logo daného regionu, jímž zvýrazňují jakost potraviny.

Představujeme Astur Straškov

Akciová společnost ASTUR Straškov je zemědělskou společností hospodařící v okrese Litoměřice. V současné době obhospodařujeme 3 652 ha zemědělské půdy, kde produkujeme obiloviny, cukrovou řepu a pícniny pro živočišnou výrobu. Vedle rostlinné výroby je naše společnost zaměřena na chov prasat s uzavřeným obratem stáda a skotu pro produkci mléka i masa. Převážná část produkce masa je zpracovávána ve vlastní masné výrobně. Vzniklo tak unikátní propojení sekce prvovýrobní i zpracovatelské, kde jsou všechny produkty pod přísnou kvalitativní i veterinární kontrolou už od samého počátku výrobního procesu. Můžeme proto našim zákazníkům stoprocentně zaručit původ veškerého masa, i vysoké nároky kladené na prostředí a výživu při výkrmu jatečných zvířat.

Počátek masné výroby v ASTURU Straškov se datuje od roku 1995, kdy byla zřízena minivýrobna jako součást maloobchodní prodejny. Díky nárokům, kladeným na kvalitu výrobků a vytvoření stále se rozrůstající zákaznické sítě byla výroba v roce 2003 přesunuta do objektu v Charvatcích. Zde byla vybudována provozovna, splňující současné hygienické a veterinární normy EU. Poslední inovace proběhla v letošním roce za podpory strukturálních fondů Evropské unie. 100% zpracovávaného vepřového masa pochází z vlastní produkce, potřeba hovězího masa je z cca 35% doplňována nákupem od jiných producentů. Masné výrobky jsou produkovány ve výrobně o počtu 17 zaměstnanců. Sortiment tvoří tyto druhy výrobků: měkké salámy, šunky, polosuchý salám, klobásy, párky, libové párky, kabanos,špekáčky,paštiky, vařené výrobky (tlačenka, jaternice, jelita, huspenina) a speciality (anglická slanina, luncheon meat, marinovaná masa,uzené šunky).

Převážná část produkce provozovny je distribuována do vlastních prodejen v Charvatcích, Roudnici nad Labem, Straškově, Brozanech a nyní nově i v Praze, provozovny rychlého občerstvení v Roudnici nad Labem a dále do kuchyňských provozů okolních škol,roudnické nemocnice,jednoty Kladno aj. Malá část výroby je prodávána v okolních maloobchodních prodejnách.

Filozofií naší firmy je produkovat výrobky prvotřídní kvality, při jejichž výrobě zpracováváme pouze prověřené „poctivé“ maso z vlastních chovů. Při výrobě používáme osvědčené receptury z receptářů našich předků, čímž je zaručena nezaměnitelná a plná masová chuť uzenin. Je kladen i velký důraz na kontakt se zákazníkem, kdy jsou v prodejnách zaměstnáváni pouze proškolení pracovníci, vždy ochotní zákazníkovi poradit s nákupem a poskytnout odborné rady pro další kuchyňské zpracování masa.

Důkazem toho, že se ASTUR Straškov vydal správnou cestou je nejen spokojená a stále se rozrůstající klientela našich obchodů na Roudnicku, ale i několik ocenění kvality, která získaly výrobky se značkou ASTUR.. Jmenujme například náš poslední úspěch - 1. místo pro originální tlačenku s uzeným masem v soutěži Potravinářský výrobek Ústeckého kraje na Zahradě Čech v Litoměřicích.

Zatím posledním krokem expandace firmy a rozšíření služeb zákazníkům je otevření této prodejny v Praze. Doufáme, že i zde si naše výrobky brzy získají své věrné zákazníky, kteří preferují kvalitu a poctivou tradici před kvantitou a náhražkami v podobě kůžových emulzí a různých separátů. Konec konců, byli jsme to přece my, kdo dal chuti jméno.

Předseda představenstva Astur Straškov ing. Miroslav Novák

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info