Souhrn událostí uplynulého dne – 6. 1. 2009

Priority MŽP pro předsednictví

Ministerstvo životního prostředí dnes představilo na neformální pracovní snídani novinářům priority v oblasti životního prostředí během českého předsednictví v Radě EU. Neformální snídaně s novináři se zúčastnil první náměstek ministra životního prostředí Jan Dusík, ředitelka odboru Evropské unie MŽP Veronika Hunt Šafránková a tiskový mluvčí MŽP Jakub Kašpar. I přes složitou ekonomickou situaci způsobenou otřesy na finančních trzích si předsednictví uvědomuje potřebu dostát závazkům v ochraně klimatu a dále usilovat o zachování pozice EU jakožto světového lídra v této oblasti.

SPIN Plzeň převzal klatovský masokombinát, výroba jede naplno

Šumavský masokombinát Klatovy, který od počátku roku převzala plzeňská firma SPIN Plus, pokračuje v plné výrobě bez přerušení provozu. Druhý největší zpracovatel masa v kraji, který v listopadu rozdal výpovědi téměř všem 184 zaměstnancům, obnovil smlouvy s rozhodující většinou z 200 lidí, které převzal nový provozovatel. V tomto týdnu chce obnovit smlouvy se všemi dodavateli a do 14 dnů s odběrateli. ČTK to řekl staronový ředitel David Bednář. "S lidmi jsme uzavřeli smlouvy za stejných podmínek, jaké měli dříve. Jsou na dobu neurčitou bez zkušební doby," dodal.

Zavedení systému managementu jakosti může přinést malým firmám konkurenční výhodu

Pro firmu Kalma, předního českého výrobce rostlinných produktů, i pro další výrobce podobného typu může znamenat zavedení systému managementu jakosti konkurenční výhodu. Je to pro ně osvědčení, že jejich výrobky a poskytované služby jsou kvalitní a v silně konkurenčním potravinářském odvětví obstojí. Společnost Kalma v posledním měsíci letošního roku obhájila nejvyšší možné certifikační označení BS EN ISO 9001:2000, které platí pro celou Evropskou unii a bylo úspěšně zavedeno v minulém roce.

ARDO zruší výrobu mražené zeleniny v Mochově, 130 lidí bez práce

Společnost ARDO zruší svou továrnu na výrobu mražené zeleniny a ovoce v Mochově u Prahy. Zachová pouze obchodní oddělení, které bude zajišťovat prodej v Česku. Belgický vlastník o tom na konci prosince informoval Úřad práce Praha-východ, řekla v pondělí ČTK vedoucí oddělení trhu práce Hana Štecová. Podle vedoucího marketingu společnosti ARDO Mochov Lukáše Moravce bude výrobní areál v Mochově uzavřen do poloviny roku 2009, což znamená ztrátu 130 pracovních míst.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete v rubrice Úplné zpravodajství

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info