Úspěšný směr k zajištění produkce vynikajících masných výrobků
18.03.2009 | ÚZEI, Agronavigator.cz
Dlouhodobá strategie kvality v jedné z německých firem vyrábějící masné výrobky a šunkové speciality.
Německá potravinářská společnost z Rostocku Rostocker Wurst- und Schinkenspezialitaten, která se zabývá výrobou masných výrobků a šunkových specialit opětovně vstoupila na trh s použitím sloganu „Na severu se jí dobře“ a podařilo se jí v překvapivě krátkém čase vzbudit, s nově vyvinutými vysoce hodnotnými výrobky, poptávku u velkoobchodů i u konečných spotřebitelů.
Inovované a nově vyvinuté výrobky byly uvedeny na trh 1. února 2006. Společnost vyrábějící uzeniny a šunkové speciality překvapila svými výrobky vytvořenými podle nezvyklých receptur s neobvyklými tvary. Vše bylo vytvořeno na vysoké úrovni. Také odborníci označili kvalitu výrobků za špičkovou a tím se brzy podařilo vzbudit pozornost, získat dobrý dojem v obchodě a především podpořit zájem konečných spotřebitelů na trhu. Součástí kampaně s cílem umístit se na trhu byla prezentace společnosti na InterMeatu v Düsseldorfu. Při tomto prvním styku s velkoobchodem a s obchodními řetězci bylo docíleno pozitivní odezvy. Postupně získával podnik okruh zákazníků, kteří věřili kvalitě vyráběných potravin.
Neočekávané perspektivy přineslo majiteli i jeho spolupracovníkům období počátku nové pracovní etapy od 1. dubna 2006. Společnost navázala na řeznictví působící v místě dnešního závodu již od roku 1994. V původní výrobně se často střídali majitelé, provoz trpěl nehospodárností, rapidně se ztrácela kvalita, výrobky nešly na odbyt a trvale se snižoval zájem zákazníků. Původní řeznictví se nakonec dostalo do konkurzu. Novému majiteli se podařilo přivést celý provoz na nohy. Vytěžil maximum z kádru zaměstnanců. Strojní zařízení i zpracovávaný materiál se dostal do souladu a tím byly vytvořeny bezpečné stabilní základy pro provozy firmy pracující v rekonstruované budově s částí opraveného původního strojního zařízení.
Kromě zaměstnanců, kteří se podíleli přímo na výrobě byly na dopravu a čištění najímány externí odborné firmy, které lépe a s menšími náklady splňují požadavky na tuto činnost. Někteří z původních zaměstnanců firmy byly převedeni na práci při bourání na jatkách v Blöme. Všechny tyto provedené kroky sloužily k tomu, aby se rostocká výrobní společnost mohla soustředit na klíčovou produkci a obchod.
Během následujících let byl postupně modernizováno celé strojní zařízení. Podnik byl certifikován podle ISF, „Higher Lewel“ a QS. Požadavky na kvalitu v podniku trvají, soustavně se sleduje dodržování všech předpisů a vede se podrobná dokumentace všech provozních fází. Příjmy vysoce hodnotných surovin, činnost moderního výrobního zařízení a práce vyškoleného personálu, jsou hlavní pilíře a rozhodující předpoklady k zajištění celkového úspěchu. V dnešním podniku, který sídlí v sousedství roztockého námořního přístavu, pracuje v současné době 130 odborníků.
Hlavním cílem současné společnosti je výroba výrobků špičkové kvality za aktivního přístupu a nadšení všech zaměstnanců. Receptury pro uzeniny a šunkové speciality jsou vytvářeny přímo těmito kmenovými pracovníky. Směsi pro ochucení výrobků jsou připravovány z čistých přírodních zdrojů. Žádný z výrobků neobsahuje laktózu. Speciality potřebují tradiční dlouhou dobu zrání proto, aby se vytvořilo vlastní žádané aroma. Zaměstnanci se pečlivě věnují sledování jednotlivých výrobních stupňů.
Mezi stálými zákazníky je velice žádoucí například pečeně s citronovou a mátovou příchutí, stejně jako karé s vybraným kořením sušené na mořském vzduchu. Jemně prorostlá šunka naložená tradičním způsobem má výraznou chuť a jemnou konzistenci. Celý sortiment je doplněn meklenburským salámem. Svými kulinářskými specialitami si firma na trhu vydobyla vlastní významné postavení.
Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.
Další články v kategorii
- Pivo bez alkoholu nemusí chutnat divně. Ve Walesu spustili přelomové zařízení (15.12.2025)
- Brusel podle šéfa EPP navrhne upustit od zákazu spalovacích motorů od roku 2035 (15.12.2025)
- Česko bude dál svírat inverze s teplotami do 5 stupňů (15.12.2025)
- Erozní vyhláška má řešit i vítr, Motoristé plánují změny (15.12.2025)
- Otevírací doba o Vánocích: Pozor na zavřené obchody. Nákup se vyplatí už teď (15.12.2025)
- Šebestyán vedl zemědělský dotační fond, od letoška zastupoval velké agropodniky (15.12.2025)
- V kanadských skladech leží americký alkohol za miliardy. Provincie řeší, co s ním (15.12.2025)
- Zvěřiny se v Česku mnoho nejí, ale zájem roste. Vede daněk, divočák a jelen (15.12.2025)
- Na Litoměřicku a Nymbursku se potvrdila v malochovech newcastleská choroba (15.12.2025)
- Městské lesy Chrudim nabízí stromky, jedle z plantáží jsou ve větší oblibě (15.12.2025)

Tweet



