Antioxidanty – přírodní síla z rostlin

Nikdy nebyl výběr vyráběných potravin a nápojů větší než je tomu dnes. Na velkém spotřebitelském trhu je možné volit mezi 40 000 různými položkami. Současně má ale moderní spotřebitel výrazně větší požadavky než tomu bylo ještě před deseti lety. Kromě dobré chuti ještě zákazník očekává, že ho potravinářský výrobek učiní štíhlým, zdravým a krásným a bude i veskrze příjemný a časově úsporný způsob jeho přípravy i konzumace. Šťávy, které je možné pít v pohybu, jsou baleny ve snadno ovladatelném obalu, jsou lahodné a ještě mají funkční výhodu například v podobě minerálů, jsou absolutně „in“. Trendy jako je zdraví, wellness, rychlá úprava jsou tudíž nejdůležitějšími faktory, které potravinářský průmysl a průmysl nápojů stále zlepšuje a nové výrobky jsou jimi stále pobízeny.

Jako příklady těchto vlastností a významu slouží ovocné koncentráty z rybízu, brusinek, červených hroznů a granátového jablka. K významným rostlinným koncentrátům patří produkty z acai (ovoce z brazilského pralesa tmavě fialové barvy připomínající chutí a vůní lesní plody, má příznivé účinky na zažívání), pecičky a slupky z hroznů, zelený čaj a produkty z granátového jablka.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info