Výroba českých konzerváren je proti roku 1989 zhruba poloviční
19.05.2009 | ČTK
Tuzemské konzervárny v současnosti zpracovávají zhruba poloviční množství ovoce a zeleniny než před rokem 1989, vyplývá ze statistik. Podle odborníků poptávku po konzervách snížila hlavně dnes běžná celoroční nabídka čerstvého ovoce a zeleniny, která za socialismu neexistovala. Domácí produkty jsou také vytlačovány levnými dovozy ze zahraničí. "Tyto dovozy ovlivňují samotné obchodní řetězce, které jsou převážně německého kapitálu," řekl ČTK ředitel Zájmového sdružení právnických osob konzervárensko-lihovarského průmyslu Pavel Podroužek. Levné dovozy, nejčastěji z Polska a Německa, jsou podle něj často určitým způsobem dotovány.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Další Emil? Rakušané spekulují o losovi u Vídně, ten pravý je ale na Šumavě (13.12.2025)
- Ministr Výborný na poslední Radě ministrů v roce 2025: Podpora inovací je pro budoucnost zemědělství zásadní (12.12.2025)
- ČOI ve třetím čtvrtletí odhalila 292 případů prodeje alkoholu nezletilým (12.12.2025)
- Týden v zemědělství podle Petra Havla – č. 50 (12.12.2025)
- Na březích dvou jihomoravských potoků jsou stovky nově vysazených stromů a keřů, přibyla i stanoviště pro obojživelníky (12.12.2025)
- Michelin rozdal v Česku ocenění. Vůbec poprvé udělil také dvě hvězdy (12.12.2025)
- Testovali jsme v laboratoři croissanty z Česka a Německa. Výsledky Čechy překvapí (12.12.2025)
- Albert i před letošními Vánoci podporuje zaměstnance v prodejnách příspěvkem a dalšími benefity (12.12.2025)
- MŽP poskytne 300 milionů korun na instalace fotovoltaik na zemědělské půdě (12.12.2025)
- Věčné chemikálie ve vodě škodí dětskému zdraví i peněženkám (12.12.2025)

Tweet



