Současné preference v oblasti obalů určených pro nápoje

Dne 20. dubna 2009 bylo, na objednávku FEVE, Evropského svazu průmyslu obalového skla, ve dvanácti evropských zemích provedeno šetření, ve kterém se zjistilo, že z 6 200 evropských domácností, které se sledování zúčastnily, upřednostňovaly tři čtvrtiny jako obalový materiál pro potraviny a nápoje sklo.

Polovina dotazovaných evropských spotřebitelů je toho mínění, že sklo, v porovnání s jinými obalovými materiály, má pozitivní dopad na životní prostředí.

Devět z deseti Evropanů je obeznámeno s tím, že sklo lze libovolně často, bez kvalitativních nebo funkčních ztrát, recyklovat a může být použito k výrobě nových skleněných obalových materiálů.

Celých 69 procent respondentů je přesvědčeno, že v obalech ze skla zůstává nejlépe zachována původní chuť a nutriční hodnota potravin a nápojů. 48 procent považuje sklo za nejbezpečnější obalový materiál, pokud jde o jejich zdraví. 45 procent dotazovaných uvedlo, že raději sáhlo po vodě a ovocné šťávě ve skleněné lahvi, v případě, že jejich obchod s potravinami tuto volbu umožňoval.

Celoevropské FEVE anketní šetření poskytlo také podnět k iniciování celoevropské kampaně „Přátelé skla“.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info