Finský nápoj roku 2009

Finský ovesný nápoj biosmoothie (míchaný chlazený, někdy i slazený nápoj připravovaný z čerstvého ovoce a zeleniny) Yosa byl oceněn potravinářským výrobkem roku 2009 na každoročním finském potravinářském kongresu konaném v Helsinkách v květnu tohoto roku. Byl vyvinut společností Bioferme, finským ovesným specialistou známým svou kvasnou technologií. Yosa je prvním smoothie, které je zaměřené na trávení, poskytuje dlouhotrvající pocit sytosti a posiluje imunitní systém.

Poprvé byl tento nápoj uveden na trh ve Finsku na jaře 2009. Smoothie bylo také představeno ve Švédsku a v Německu. Yosa smoothies jsou na trhu ve dvou biodruzích: mango-vanilka a malina-červený rybíz.

Yosa smoothies mají za sebou více než desetiletou výzkumnou činnost vrcholných vědeckých institucí s cílem vytvořit jedinečný nápoj využívající schopnost probiotických bakterií zlepšovat zdraví. Studie ukázaly, že probiotika, která byla použita ve výrobkové řadě Yosa, napomáhají dobrému zdravotnímu stavu střev a zlepšují imunitní systém.

Řada nápojů Yosa je spojením ovesného jídla, čerstvého ovoce a plodů s probiotickými bakteriemi. Byla vědecky vytvořena k podpoře zdravé činnosti střev. Všechny výrobky Yosa jsou vyrobeny zcela bez mléčných a sójových složek a jsou proto vhodné pro vegetariány a vegany nebo osoby, které trpí alergiemi na mléko nebo sóju. Yosa smoothies jsou vyráběny pouze

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info