Mezinárodní ocenění předsednictví ČR v oblasti komodit a potravin

Nedávno skončenému předsednictví České republiky v Radě EU v oblasti komodit a potravin se dostalo ocenění na mezinárodní úrovni. Rada Mezinárodní komoditní organizace ICCO v Londýně na svém 80. zasedání zvolila svým předsedou ing. Jindřicha Fialku, ředitele odboru potravinářské výroby a legislativy Ministerstva zemědělství ČR.

Fialka v první polovině roku 2009 předsedal pracovním skupinám Rady EU v oblasti komodit a potravinářství. ICCO byla založena v roce 1973 pod záštitou OSN a jejími hlavními cíli jsou posílení globálního ekonomického řetězce základních komodit, zvyšováni transparentnosti trhu, tvorba kvalitativních standardů a správně výrobní praxe pro jednotlivé komodity. ČR je členem ICCO od data svého vstupu do EU, která má v organizaci rozhodující vliv.

Hlavním úkolem, který před Radou ICCO pod vedeni ČR stojí, je dokončení renegociace nové Mezinárodní dohody ICCA, která bude v případe úspěšného dojednání postoupena konferenci UNCTAD v Ženevě v dubnu 2010. ČR se rovněž v rámci své role v ICCO bude věnovat otázce kvality potravin, zvyšování transparentnosti trhu, food security a rovněž zvyšování efektivity činnosti samotné organizace.

Petr Vorlíček

tiskový mluvčí MZe

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info