Členka výkonného výboru Pozemkového fondu Květoslava Brátová odvolána z funkce

Prezídium Pozemkového fondu ČR se na svém dnešním jednání zabývalo i průběžnou zprávou z kontroly přeceňování restitučních nároků oprávněných osob, jejímž předmětem je prověření restitučních případů v působnosti územního pracoviště Praha. Z předložených průběžných závěrů vyplývá, že došlo k zásadním pochybením, proto se Prezídium rozhodlo k dnešnímu dni odvolat z funkce vedoucí sekce restitucí PF ČR členku výkonného výboru Květoslavu Brátovou.

Závěry kontrolního auditu budou známydo konce listopadu tohoto roku. Kontrola doposud zjistila, že z celkového počtu 2577 prověřovaných rozhodnutí se objevilo 950 nedostatků u přibližně 800 spisů.

V řadě případů nebylo doloženo nebo bylo nedostatečně doloženo, proč k přecenění došlo. Ve spisech chyběly objednávky znaleckých posudků, nebyla doložena iniciace přecenění či informace pro oprávněné osoby.

Vzhledem k absenci rozhodných dokladů prokazujících nové ocenění restitučních nároků nelze konstatovat počet a finanční objem případných neoprávněných přecenění restitučních nároků. Je možné předpokládat, že některé doklady budou do uzavření kontroly dohledány.

Petr Vorlíček

tiskový mluvčí MZe 23.9.2009

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info