Country Life má státní zakázku na biopotraviny

Řetězec prodejen Country Life bude za státní peníze zavádět biopotraviny do škol a předškolních zařízení. Firma, jejímž stoprocentním vlastníkem je adventistické sdružení Prameny zdraví, dostane na spuštění projektu zásobování zhruba dvaceti škol ekologickými potravinami 6,48 milionu korun od ministerstva zemědělství.

„Cílem projektu je umožnit praktické dodávaní biopotravin do školních zařízení, tedy vytvoření distribučního řetězce dodavatel – škola. Bude vybráno dvacet dodavatelů, tedy ekozemědělců či výrobců a dvacet škol, které se budou projektu účastnit,“ uvedla mluvčí společnosti Country Life Anna Hejnová.

Na projektu bude firma spolupracovat se společnostmi Factum Invenio a Biopark a s Karlem Merhautem z Ligy ekologických alternativ.

Do vybraných škol má Country Life nabízet všechny druhy biopotravin, vhodné k používání ve školních jídelnách. Projekt bude trvat dva a půl roku.

Country Life působí na tuzemském trhu od roku 1991. Je členem Adventistické Společnosti institucí, podnikatelů a manažerů ASI. Společnost vlastní ekologickou farmu a má několik bio prodejen a restauraci v hlavním městě.

Loni vydělala při obratu 194 milionů jeden milion korun, což je o dva miliony méně než v roce 2007. „Pokles zisku byl způsoben nárůstem kurzu koruny. Naše nákupy jsou z větší části ze zahraničí,“ vysvětlila Hejnová.

Počet ekologických farem stále roste

V roce 1990 hospodařily v Česku jen tři ekologické farmy. Dnes je jich registrováno 2586. Výměra zemědělské půdy v ekologickém zemědělství dosáhla 391 965 hektarů, to znamená 9,22 procenta z celkové rozlohy zemědělské půdy. Počet výrobců biopotravin stoupl na 429. Nejvíce jich působí v Jihomoravském kraji (101), v Praze (49) a ve Středočeském kraji (47).

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info