Německo zvyšuje spotřebu drůbežího masa

Ačkoliv byl na německém trhu s drůbeží v uplynulém roce vytvořen rekord, má Německo v porovnání s ostatními státy EU ještě co dohánět. V uplynulém roce sice dosáhla podle MEG spotřeba drůbežího masa na jednoho obyvatele v této zemi 11,1 kg, ale i tak je to o 35 % méně, než činí průměrná spotřeba v Evropské unii. V posledních letech se však tento výrazný odstup od jiných evropských států začal zmírňovat. V roce 2005 zaostávalo Německo v porovnání s průměrem členských států EU o celých 44 procent.

I když průměrná spotřeba v EU činí 17,1 kg drůbežího masa na jednoho obyvatele, v porovnání s Brazílií (40 kg) a Spojenými státy (44 kg) je to výrazně méně, ale v těchto zemích je zase nízká spotřeba masa vepřového. Tak vysoká spotřeba drůbežího masa je v Německu i v dlouhodobém horizontu nedosažitelná, ale s ohledem na okolní státy EU je naděje, že do budoucna v této zemi dojde k nárůstu spotřeby a tím i produkce drůbežího masa.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info