Nové české biodžemy na trhu

Společnost TopBio s.r.o. uvedla nedávno na český trhu nový švestkový a meruňkový biodžem. Džemy vyrábí společnost Heliavita, s.r.o. z ekologicky pěstovaného ovoce ve vlastních sadech u Kroměříže.

Jedná se o vysoce kvalitní biodžemy, vyrobené bez použití pektinu, zahušťovadel a konzervantů. Výroba probíhá zahříváním a pomalým odpařením vody - díky tomu mají džemy sytou přírodní barvu čerstvého ovoce a svěží chuť. Švestkový džem připomíná povidla, ale je mírně řidší.

Kvalitou se nové biodžemy vyrovnají výběrovým džemům z Francie, mají totiž vysoký obsah ovoce - na výrobu 400 g džemu bylo použito 650 g čerstvého ovoce .

Tradiční technologie výroby a přídavek třtinového biocukru zaručuje dostatečnou konzervaci. Výrobce přesto doporučuje džemy uchovávat v chladu a po otevření co nejdříve spotřebovat.

Společnost TopBio připravuje ve spolupráci s firmou Heliavita v další sezoně více ovocných produktů - kompoty, sušené ovoce a zeleninu, mošty, čerstvé ovoce a zelenina z ekologické produkce.

„Užší spoluprací s ekozemědělci bychom rádi přímo podpořili místní a regionální bioprodukty. Díky distribučním schopnostem společnosti TopBio tak výrobky nabídneme širšímu spektru zákazníků, než by byl schopen zemědělec dosáhnout prodejem ze dvora“, říká Alexandra Ruberová, ředitelka společnosti TopBio.

Biodžemy budou nabízeny pouze na nezávislém trhu v Brně a Praze a dále na připravovaném e-shopu společnosti TopBio. Výrobky, které nejsou určeny pro řetězcové prodejny, jsou certifikovány kontrolní organizací Biokont CZ.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info