Nový eurokomisař pro zemědělství a rozvoj venkova z Rumunska?

Podle rumunské vlády by mohl být vhodným kandidátem na post evropského komisaře pro zemědělství a rozvoj venkova bývalý ministr zemědělství Dacian Ciolos.

Rumunsko chce „poskytnout“ příštího evropského komisaře pro zemědělství a rozvoj venkova. Podle názoru rumunské vlády by mohl být vhodným kandidátem bývalý ministr zemědělství Dacian Ciolos (40). Ciolos, inženýr zemědělství a zahradnictví, zastával funkci rumunského ministra zemědělství od roku 2007 do konce roku 2008.

Rumunská vláda zdůvodňuje svůj požadavek na tento post významem, který má zemědělství pro celkové rumunské hospodářství. V roce 2007 byl téměř každý třetí zaměstnanec v Rumunsku činný v zemědělství nebo potravinářství, v průměru EU to byl jen každý osmnáctý.

Zda bude rumunská iniciativa úspěšná, zatím není rozhodnuto. Kandidaturu údajně podporuje Francie a Polsko. Ciolos, který ve Francii studoval, je považován za blízkého přítele francouzského ministra zemědělství Michela Barniera.

Top Agrar, 2009, č. 10, s. 16

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info