Prestižní ocenění pro České Švýcarsko

Zástupci Českého Švýcarska Radek Vonka a Marek Mráz převzali minulý týden pro tento region prestižní ocenění EDEN - Evropská excelentní turistická destinace.

V bruselském konferenčním centru tuto cenu převzali delegáti dalších dvaceti jedna evropských turistických regionů.

Jak se uvádí v tiskové zprávě Press Servisu, cena je určena pro národní vítěze soutěže vyhlašované již třetím rokem Evropskou komisí s cílem prezentovat atraktivní turistické oblasti v celé Evropě. V roce 2009 byla tato soutěž vyhlášena s tématem Turistika a chráněná území a v České republice o titul EDEN soutěžilo více než dvacet destinací. Irská destinace Sheep's Head, řecký ostrov Lesbos, lucemburský Schengen a v neposlední řadě České Švýcarsko, to je několik vítězů soutěže EDEN 2009.

Kromě ocenění z rukou ředitele turistického odboru Evropské komise Pedra Ortuna získaly tyto regiony jedinečnou příležitost prezentovat se na Evropském dni turismu a Evropském turistickém fóru před klíčovými hráči evropského cestovního ruchu. České Švýcarsko se tak prezentovalo nejen klasickým stánkem s propagačními materiály a krátkým filmovým spotem, ale také představením jednotlivým účastníkům, mezi kterými nechyběl ani vícepředseda Evropské komise Günter Verheugen a komisař pro regionální politiku Pawel Samecki. Spolu se stylovým oceněním získalo České Švýcarsko také právo užívat logo soutěže spolu s označením EDEN, které je pro evropské návštěvníky zárukou nejvyšší, excelentní kvality.

Cenu EDEN vnímám jako ocenění kvalitního řízení destinace a zejména spolupráce podnikatelů, samospráv, správ chráněných území a dalších, kteří se sdružili v destinačním fondu Českého Švýcarska. Jedná se o potvrzení jedinečnosti našeho regionu, který výrazně usiluje o zařazení na seznam UNESCO a přitáhnutí exkluzivní klientely, komentuje oceněný předseda správní rady obecně prospěšné společnosti České Švýcarsko Radek Vonka.

Ocenění bylo přiznáno zejména těm chráněným územím, která přírodní prostředí nabízejí jako místo odpočinku a zážitkové či poznávací turistiky s ekologickým zaměřením. I v tomto ohledu přesvědčila přihláška Českého Švýcarska hodnotitele; produkty jako Fotoworkshop, výlety s certifikovanými průvodci či programy pro děti v Domě Českého Švýcarska patří mezi nejzajímavější nabídky v přírodních destinacích. České Švýcarsko se tímto oceněním zařazuje po bok těch evropských území, která jsou cenná svými přírodními unikáty i mimořádnou turistickou atraktivitou. Evropská komise svým rozhodnutím potvrzuje správnost naší společné snahy o udržitelný rozvoj cestovního ruchu v tomto regionu, podotýká Pavel Benda, ředitel Správy Národního parku České Švýcarsko,

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info