Spotřeba chleba klesá, podle odborníků to není dobře

Spotřeba chleba v ČR se od 30. let minulého století snížila více než o třetinu, bílého pečiva naopak Češi jedí stále víc. Vyráběný chléb navíc obsahuje méně žitné mouky než v minulosti. Tento trend přitom podle odborníků není dobrý. Žitná mouka má totiž vyšší biologickou hodnotu než pšeničná, obsahuje více vlákniny či minerálních látek, uvedli dnes pekárenští odborníci na tiskové konferenci pořádané u příležitosti Světového dne chleba.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info