Holding LESS se stal největším výrobcem dřevěných lepených okenních hranolů v Evropě

Největší česká lesnicko - dřevařská společnost, Holding LESS, se sídlem v Bohdanči kapitálově vstoupila do německé firmy Holzwerk Hemau GmbH (HWH). Po spojení obou firem se stává Holding LESS největším výrobcem lepených truhlářských polotovarů pro výrobu dřevěných oken v Evropě.

Strategickým záměrem obou společností je společný postup na evropském trhu lepených okenních hranolů, rozšíření sortimentu nabízených výrobků a tím posílení současné pozice na tomto trhu. Závody na zpracování dřeva v Hemau společně s Kláštercem nad Orlicí dosahují měsíční produkční kapacity zhruba 4 000 kubických metrů lepených výrobků. Zatímco ale HWH zpracovává především borové dřevo, závod v Klášterci nad Orlicí se zabývá výrobou smrkových masivních a cinkovaných hranolů.

„Spojením obou závodů na zpracování dřeva tak dochází k významným synergickým efektům, které vylepší strukturu nákladů a výrazně rozšíří spektrum našich služeb pro zákazníky,“ uvedl předseda představenstva Holdingu LESS Jan Mičánek. Kapitálový vstup do HWH kromě toho přináší do podnikání Holdingu LESS tradici, neboť německá firma má za sebou dlouhou a úspěšnou historii.

Roční obrat spojeného podniku v oblasti lepených okenních hranolů dosáhne podle předběžných odhadů 750 milionů korun. Výrobky budou určeny především na německý a švýcarský trh, ale také na trh slovenský, skandinávský a tuzemský.

„Vnímáme tuto akvizici jako dosud nejefektivnější zhodnocení tuzemského dřeva. A určitě nás těší pozice lídra v tomto oboru v Evropě. Kolik českých firem může říci, že jsou jedničkou v Evropě?,“ podotýká Jan Mičánek.

Konkrétní hodnotu kontraktu se obě strany zavázaly nesdělovat. Cena, za kterou Holding LESS německou společnost HWH koupil, se ale pohybuje v řádech stamilionů korun.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info