Uvolnění na světovém trhu s vepřovým masem

Národní rada výrobců vepřového masa (NPPC) v USA ocenila nedávné rozhodnutí Korejské republiky kontrolovat pouze část, lépe než celých 100 procent, vývozu vepřového masa ze Spojených států amerických a zrušit zákaz dovozů živých prasat z této země. Zákaz byl uložen v souvislosti s propuknutím H1N1 chřipky.

Od září 2007 přišel americký průmysl zpracování vepřového masa o téměř 4,5 miliard USD a výrobci od té doby ztratili v průměru více než 21 USD na jedno prase. Vysoké výrobní náklady, zejména ceny jadrných krmiv, jsou hlavní příčinou hospodářských ztrát tohoto průmyslového odvětví. Na počátku května byl následkem obav z H1N1 uložen řadou zemí zákaz dovozu amerického vepřového masa a prasat.

V roce 2008 byla Jižní Korea šestým největším trhem pro vepřové maso ze Spojených států amerických s dovozy ve výši 284 milionů USD. V roce 2009 poklesly do konce května vývozy do Jižní Koreje na objemu o 10 procent a o 7 procent co se týče jejich cen.

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info