Rozšíření projektu „Školní mléko“ v EU

Evropská Komise rozhodla o rozšíření podpory školního mléka s cílem stabilizovat trh s mlékem a podpořit zájem dětí o mléko,. Projekt „School Milk Scheme“ navržený v červenci 2008 (viz Tisková zpráva: Mléko do škol: Nový režim výrazně podporuje spotřebu a zdravější spotřebitelské návyky), aby mléčné výrobky byly pro děti atraktivnější. Podle nového návrhu se v případě fermentovaných mléčných výrobků snižuje limit pro minimální podíl mléka z 80 na 75 %, aby bylo možno přidat více jiných složek (např. ovocných šťáv k jogurtům). Na jednání zástupců 21 států v říjnu ve Vídni byl vysloven požadavek, aby „mléčný fond“ byl zvýšen na 300 mil. EUR za účelem udržení mlékárenského sektoru. Také bylo navrženo, aby do projektu školního mléka byli zahrnuti i vysokoškolští studenti.

Poznámka: Legislativně řeší pravidla podpory školního mléka v EU nařízení 1234/2007 (o společné organizaci trhů) změněné nařízením 657/2008/

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info