Promenáda červených vín: body pro André z Kobylí

Šampionem mezinárodní vinařské soutěže Promenáda červených vín, dříve Salon červených vín, je letos André 2007 od Patria Kobylí. Uspělo v konkurenci 150 vín, z nichž zhruba třetina pochází ze zahraničí.

Cílem akce je vyvrátit obecné povědomí o tom, že srovnání se světovou konkurencí snesou z tuzemských vín jen ta bílá, řekl Martin Prokeš z pořádajícího občanského sdružení Forum Moravium.

Vína přihlášené do soutěže budou mít lidé možnost ochutnat 27. a 28. listopadu ve Velkých Pavlovicích. Hlavním posláním akce, která se koná pravidelně od roku 2001 je prezentace a soutěžní porovnání červených a růžových vín domácího původu s víny z dovozu. "Bílá vína z Moravy patří ke světové špičce, my chceme ukázat, že podobných kvalit dosahují také vína červená," dodal Prokeš.

Právě oblast Velkých Pavlovic je pěstováním červeného vína vyhlášená. Podle čestného prezidenta Salonu červených vín a známého vinařského znalce Viléma Krause stojí za úspěchem velkopavlovických červených vín místní těžké půdy s vysokým obsahem hořčíku.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info